A halál árnyékában / 9. Rész



A halál árnyékában

9. Rész

Előző részből:
Krisztin agya kattogott… Egyszer csak újra látta … Azt a szemet ...Még jobban meresztette a szemét….Képzelődik? Nem !! Nem !!! A túloldalon állt vele szemben...az a szakállas férfi, lent a kórház udvarán ...Ez a szem …. vérben forgott mint egy őrült úgy nézett rá..… Krisztin bele rándult és felsikoltott … Paul odaugrott segíteni Robynak különben felborult volna a tolókocsi a lánnyal együtt.

Folytatás:

Billy mikor lefelé indult a lépcsőn az intenzívről , két egyenruhás férfi jött felfelé a lépcsőn. A férfi nem tehetett mást mint beszaladt egy folyosóra és volt ott egy mosoda ott bujt meg, addig amíg nem látta hogy már kimehet.
Hosszúnak tűnt az az idő és jó pár óra is beletelt mire kitudott észrevétlen menni az épületből. Amikor kijutott az udvaron civil ruhás rendőrök sétáltak, nem tudni miért... de Billy óvatosságból elállt egy sarok épület mellé és jó távolságból figyelte őket észre vétlenül. Épp akkor tolták ki Krisztin-t hogy viszik át az idegosztályra.
- Tehát elviszik, megint pont kapóra jött, hogy látom merre leszel kedves Krisztin! Ha jó kislány leszel megkereslek , ha nem akkor is !!! - mormogta halkan és vadul forogtak a szemei amit Krisztin pont akkor látott meg. De ezt Billy is észre vette és behúzódott a sarok épület árnyékába. Onnan már nem látták meg a férfit, egyedül a lány vette észre.
Roby és Paul Krisztin-t próbálták megnyugtatni, addig Krepp felszólt az őrnek hogy nézzenek utána egy szakállas férfinek, mert Krisztin csak ennyit tudott kinyögni hogy szakálla volt és azt a vad tekintetet látta amit a metrón. Igaz kicsit kétkedtek hisz a távolságot megítélve nem garantálható hogy valakinek a szemét láthassa Krisztin, de az óvintézkedést megteszik mert a folyosón lévő őr is egy szakállas férfiről beszélt. Ezt a lány pedig nem tudhatta, így a személyleírás alapján feltételezhető hogy egy adott személyt látott az őr és Krisztin is.
Míg Krepp telefonált addig Billy szépen kisétált a kórháznak a hátsó kijáratán így megint kereket oldott …
Közben leértek a biztonságiak is és átfésülték a kórházat de sajnos már bottal üthették Billy nyomát..

- George ?? Te mit csinálsz ilyen korán kint ? - kérdezte Leó a srácot.
- Nem tudtam aludni és lejöttem, sétáltam egyet aztán vissza jöttem.- felelte elgondolkodva George.
- Ne aggódj már annyit! Nem lesz semmi baj. Gyere iszunk egy kávét és készülni kell, korán érjünk be a Kapitányságra. - mondta Leó és bement a konyhába kávét főzni. George elment rendbe szedte magát felöltözött és ki ment az öreg után.
- Nem tehetek róla de nagyon ideges vagyok . - kezdte George, de az öreg le is intette.
- Gyere kész a kávé megisszuk és én is elkészülök , a papírokat az este még össze raktam így aztán elindulhatunk.
- Rendben van ! - felelte George.
Kis idő múlva elindultak a Kapitányságra hogy George feladja magát, de Leó ott volt vele így ez kicsit megnyugtatta… igaz még így is ideges volt.
Aztán beértek a Rendőrségre.
- Majd én beszélek velük előtte, Te addig maradj itt. - mondta Leo George-nak. A srác leült és idegesen nézegetett körbe .
Leó megkereste az Őrmestert akit az infóablaknál mondtak neki.
Roger-nak leszóltak az infóablaktól hogy keresik, erre kiment az irodája elé , de már Leó is odaért.
Kezet ráztak és bementek az irodába.
Leó elmondta miért jöttek és kérte az őrmestert, hogy próbálja elrendezni hogy szabadlábon védekezhessen a fiú,mert Ő lesz a védőügyvédje.
- Természetesen megteszek mindent amit tudok . - felelte Roger.
- A vádlott pedig amíg az ügye nem zajlik le addig a várost nem hagyhatja el, ha szabadlábon szeretne maradni , de ebben nem egyedül döntök. -mondta Roger.
- Most pedig hívja be az ügyfelét, megkezdjük a kihallgatását, jegyzőkönyvezzük és majd kitűznek egy tárgyalást a bíróságon. - ezzel kinyitotta Leó előtt az ajtót aki elment George-nak szólni hogy bejöhet. Kisvártatva mentek mindketten Roger irodájába.
Roger meghallgatta a hanganyagot amit Leó felvett és elcsodálkozott … de nem mondott semmit . Mikor végig hallgatta , annyit kérdett hogy ezt a bíróság rendelkezésere bocsájtják? Leó igennel válaszolt.
Aztán bejött két fazon és leültek Rogerhez közel az asztalhoz és meg kezdődött a kihallgatás. Hosszú órákig tartott, már izzadott George nagyon … újra és újra elismételni ugyanazt amit már ezerszer meghallgattak… Aztán tartottak kis szünetet amíg megszavazták hogy mi legyen a szabadlábra helyezéssel. Ezért úgy döntöttek , óvadék ellenében szabadlábon védekezhet George , de a várost nem hagyhatja el és este 8 után már nem tartózkodhat az utcán. A felek megegyeztek és alá írták a papírokat. Majd Leó megkapta a kulcsot és George bilincseit kinyithatta. Majd elköszöntek és majd várhatják a tárgyalás időpontját amit majd egy táviratban fognak megküldeni.

Mialatt Krisztin-t beköltöztették egy egyágyas szobába a pszichiátrián azalatt Billy megszerezte Krisztin telefonszámát. Gondolta kicsit leülnek a kedélyek majd egy hívással felborzolja őket megint.

Krisztin -t végre meglátogathatták a szülei is. Roby addig lement az udvarra sétálni, hogy kicsit megmozgassa végtagjait. Igaz Krisztin még nem akarta hogy találkozzanak a szülei Robyval, amit furcsállt is a fiú, de belement. Nem sokáig maradtak a szülők és így mikor látta Roby hogy távoztak vissza ment a szobába.
- Minden rendben van ? - kérdezte a fiú.
- Ohh igen semmi baj. - válaszolt Krisztin.
- Ma leveszik a fejemről a kötést is, és a varratokat kiszedik. Csak félek kicsit. - mondta Krisztin.
Roby úgy érzi egyre távolodna a lány tőle… nem tudta miért , de nem akarta most ezzel is terhelni, talán ez a sok minden sokkolta és ha rendbe fog jönni majd helyre áll minden… - így mélázott és csak annyit mondott
- Remélem hamarosan vissza kapom a régi Krisztin-t. - de a lány nem válaszolt rá.. teljesen máshol járt látszott rajta…
- Ha nem haragszol most én haza megyek és mennem kell dolgozni reggel, nem kaptam több szabit. Ha valami van hivjál kérlek és majd reggelente meglátogatlak mert délre kell mennem a héten melóba. - mondta Roby és oda ment Krisztin-hez és megcsókolta a homlokát, majd kiment a szobából.
A lány sokáig csak a becsukott ajtót nézte , nem tudta eldönteni most ennek meg mi baja van… de nem mindegy, biztonságban van hisz az őrök az ajtó előtt vigyáznak rá. Dél körül jöttek érte és mentek egy vizsgálatra , na meg kiszedték a varratokat és elvitték a röntgenbe. Délután pedig egy pszichológussal volt találkozója. Aki sok mindent kérdezett tőle volt amire a lány nem akart vagy nem tudott válaszolni , ezt a doki felírta magának arra gondolva majd később is felteszi ezeket a kérdéseket. Aztán Krisztin-t vissza kísérték a szobájába. Evett vacsorát majd letusolt ami a szobájában van tusolóban és végig feküdt az ágyon. Van egy titka amit csak az orvos és Krisztin tud . Mikor megtudta majdnem őrjöngött, de leülepedett benne a dolog. Krisztin-nek babája lesz és az a gyerek George-tól való. Nem tudja mi tévő legyen, és bármit tesz vagy csinál a férfit nem tudja feledni , pedig megütötte és most azért van itt. A gyereknek apa kell és Roby túl fiatal hozzá hogy apa legyen, viszont ha a rendőrök elfogják George-t lecsukják. Bele őrül ebbe hogy nem oszthatja meg senkivel ezeket a gondolatokat… Régen Gina volt aki mindig meghallgatta őt, most meg nincs senki.. a szüleit meg pont ki akarja hagyni ebből.
Mi változott meg bennem? Kérdezte Krisztin saját magát…
Imádta Roby-t de tudta hogy nem illenek egymáshoz. George pedig kitudja most hol van ? Igaz tudta hogy hozzá nem jöhet be hisz elfogják , de lehet már bent is van a börtönben!
Meg kellene kérdeznie Kreppet talán tud róla valamit. Csak agyalt folyamatosan és nem értette saját magát sem… Aztán eljött az este és a fáradtságtól elaludt. Majd telefon csörgésre ébredt fel. Gyorsan felkelt és belebújt a papucsába majd mivel nem gyújtott villanyt, nem látta ki hívta, hanem csak felkapta a telefont és oda sétált az ablakhoz. Egy férfit látott az udvaron, majd rekedtes hangot hallott a telefonban , és beugrott neki hogy ez a gyilkos , csak az lehet aki az udvaron áll és nézb felfelé! Úristen hát újra itt van ! Végig rázkódott egész testében és már már őrjöngött… de összeszedve magát kilépett az ajtón és szólt az őröknek hogy ott van a gyilkos a vonalban. Hogy letudják hallgatni esetleg be tudják mérni...
- Ezért meghalsz ...és én türelmes vagyok … - suttogta a hang a telefonba.
- Deee... előtte szenvedni fogsz... kisanyám !!! - és vérfagyasztó kacaj kíséretében kattant a telefon és letették a másik oldalon. A nyomozók be sem tudták mérni hogy honnan telefonált a gyilkos.
Krisztin csak állt és mint az örült nézett maga elé halálfélelmében … A halál árnyékában él … most mi lesz vele? Ki fogja megvédeni őt ettől az örült gyilkostól? Tudatában van annak előbb nem utóbb szembe áll vele a gyilkos , kihasználva azt a percet amikor védtelen lesz. Mi lesz a kisbabájával???
Gyorsan kattogott az agya !
- Meg kell védenem magamat és a gyermekemet ! -motyogta elszántan...
Akkor tudatosult benne a dolog, hogy meg kell tanulnia verekedni, hogy megvédhesse magát. De hol és kitől meg hogyan … rengeteg kérdés merült fel benne… Nem látta a kiutat ebből a vérfagyasztó helyzetéből. Talán ha tudna bánni egy pisztollyal , vehetne egyet és megvédené a babáját és a saját életét…
Krisztin ha akarta ha nem, most már minden világossá vált benne , és mindenre pontosan emlékezett. Gina , a véres kéz, a tűz és a pofon amit George adott neki és azt is hallotta még amikor fölötte zokogott aztán elvesztette az eszméletét. A kórházba tért magához. Minden de mindenre pontosan emlékezett… Szóról szóra…
Gyorsan oda sietett az ablakhoz ahol látta a gyilkost de annak hűlt helye volt és eltűnt.
- Isten meddig éljek a halál árnyékában ??? - fohászkodott Krisztin…
- Akkor nem tudott végezni velem, most sem fog mert megfogom védeni magamat !!!- hangosan gondolkodott a lány...
- Holnap elmondom Roger-nek amit tudok róla. De reggel szólok Kreppnek hogy hívja ide be a kórházba.
Remélem minél hamarabb elkapják ezt a mocskot és többé nem kell rettegni tőle … Szegény Gina is mit szenvedhetett … és már már elsírta magát .. de eszébe jutott babát vár és most erősnek kell lennie. A tét a saját és a gyermeke élete.

Folytatás a 10. befejező részben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vajon miért ?

Élet? Éled?

Mint homokszemek...