A halál árnyékában / 1 Rész




A halál árnyékában

1 Rész

Krisztin a szüleinek egy szem lányaként látta meg a napvilágot Virginia állam egyik vidéki kisvárosában .
Mikor Krisztin letette a tanulmányait, az apjától kapott egy városi kis garzonlakást.
Hogy ne legyen egyedül, egyik legjobb barátnőjével Gina-val együtt költöztek vidékről fel. Együtt mentek állásinterjúra is, így egyikük éjjel a másikuk nappal dolgozott. Nagyon jól el voltak egymással és hétvégenként pedig eljártak bulizgatni. A két lányt erős barátság fűzte össze mert már gyerekkoruktól mindig együtt voltak, ezért elválaszthatatlanok lettek felnőttként is.
Krisztin és Gina egy multicégnél kaptak szerződést a Favoritban, mivel vegyész mérnökként diplomázott mindkét lány…
A cég kifejlesztett egy olyan szert a két lány tudásával ami a testépítőknek az izmait növeli. De potencia növelőként is alkalmazhatják majd. Egyenlőre még titokban tartották a kísérleteket, de már a sorozat gyártáson dolgoztak és forgalmazókat kerestek. A két lánynak a vegyészetben volt kis irodájuk ahol váltották egymást. Olyan anyagokkal dolgoztak amit a cég fejlesztett ki. A lányok feladata a gyártás menetelének a kifejlesztése és a labor raktár készletének a feltöltése is egyben. A héten ha törik ha szakad össze kell hozniuk az eredményeket és le kell adniuk a rendelést hogy a sorozat gyártás zökkenő mentesen eltudjon indulni.
Ezért minden nap sokáig bent maradt Krisztin túlórázni, mivel Ő vezette az irodát is. A két lány megosztotta a napot, Gina este 20 – órától reggel 8 -ig volt, Krisztin pedig reggel 8 órától – este 20 óráig, de volt mikor még tovább maradt.. Így mindig tudtak beszélni egymással pár szót.
Krisztin egy átlagon felüli nő, szinte le rí róla hogy Ő vezetőnek született. Félhosszú dús haja élénk vörös és kissé hullámos fürtökben lágyan omlott a vállára. Alakja karcsú és elég magas volt a többi nőkhöz képest. Halványan szeplős arcú lány volt és a pisze orra miatt pajkosnak tűnt, vagy inkább
huncutnak... de a szája szögletében kis cinikus mosoly jelent meg, de a zöld szeme mint a tűz égett, ami kiemelte az arcát, azzal szinte egyedien gyönyörű nőnek számított. Amerre járt mindenki megbámulta a szemeit és feltűnően magas karcsú alakját. Kicsit hátra vetette a fejét és kihúzta magát így még magasabbnak tűnt. Nem volt beképzelt csak irtó büszke magára, és amit kigondolt abban a percben már a megvalósításán dolgozott.
Gina pont az ellenkezője volt Krisztin-nek. Alacsonyabb termetű volt jóval Krisztin-nél, kissé molett, de nem volt kövér nő Ő sem. Sötét fekete haja kis hullámokban omlott egész a derekáig és a nagy barna szeme viszont melegséget árasztott. Ginát nagyon kedves, jószívű embernek ismerték és szerette is mindenki. Viszont Gina rettentően félénk természetű volt ellentétben Krisztinnel, aki szeretett flörtölni és a társaságban hamar megtalálta a helyét, ami azt jelentette mindig Ő vitte a prímet, amikor csak tehette. Gina mindenben kikérte Krisztin véleményét és adott is a barátnője szavára.

Krisztin mindennap pontban 7 órakor felszállt a King Ston-i metróra, így járt dolgozni. Igaz szeretett volna kocsit venni de nincs ideje még levizsgázni sem … így halasztotta későbbre a dolgot.
Ma késett a szerelvény és elővette a telefonját hogy felhívja Ginát… közben ahogy ott ácsorgott a tömegben megpillantotta őt ... egy magas jóképű göndör barna hajú srácot , akinek a szeme szintén arra tévedt. A tekintetük egy pillanatra összetalálkozott és erre elmosolyodtak mind a ketten. Aztán pár perc múlva jött a metró így Krisztin már nem hívta fel Ginát hanem felszállt a metróra, de a srác csakállt és nézett Krisztin után ..
A lány mikor beszálltak nézegetett körbe- körbe de nem látta sehol a fiút. Elszontyolodott , tetszett a fiú mosolya Krisztinnek, de ezzel le is tudta a dolgot. Mert most a munkájára kell koncentrálnia...
Viszont a srácnak, Robynak egész nap a vörös hajú démon ( így nevezte el ) és a mosolya járt a fejébe . Nem tudott szabadulni tőle . Másnap Roby már fél 7 - re lent volt a metrónál és várt ... várta a lányt mikor megy.. A lány is korábban érkezett abban a hiszemben hogy a srác kb 7 óra fele metrózik.
Mikor Roby észre vette a lányt elindult felé , de a lány úgy állt ott mint ha várna valakire. Nézegetett körbe körbe és néha rá pillantott a telefonjára …
Így Roby letett róla hogy oda menjen a lányhoz. Közben megérkezett a metró és felszállt a srác mivel mennie kellett dolgozni Neki is. Viszont a lány nem vette észre a fiút , így még várt és a következő metróra már ő is felszállt … nem várhatott tovább mert nem ért volna be az irodába … A főnöke meg is ette volna... így is meg vannak csúszva a dokumentáció összeírása miatt.

Ez idő alatt a város másik felében egy pszichiátriai intézetben tartott rab Billy M. megszökött , ő egy sorozat gyilkos. A rendőrség nagy erőkkel keresi az eltűnt pszichopatát aki többszörös személyiségzavarral küszködik és akinek 3 rendbeli rabló támadása volt 6 gyilkossága és 7 nemi erőszakot követett el fiatal lányokon, akiket meg is ölt. Az előre meg tervezett bűncselekmények miatt életfogytiglanra ( 20 év fegyházra ) ítélték, de a betegségét nézve, elmegyógyintézetben elzárva kellett letöltenie a fegyház büntetését. Senki nem gondolta volna hogy a gyógyszerek hatása ellenére is képes lesz újra ölni és megszökni az intézetből.
A szökése után Billy betörte egy kis ruhabolt ablakát , ahol átöltözött és a ruháit egy távolabbi konténerbe dobta . Majd célba vette a King Ston-i metrót…

Krisztin ma is sokáig bent maradt dolgozni Ginával, így elég későn indult haza. Az állomáson már csak pár ember volt akik fáradtan bámulták meg a lányt aki a nem mindennapi vörös hajával viharzott le az állomásra. Mikor megállt a szerelvény és felszállt Krisztin,akkor egy férfi felugrott utána a szerelvényre, ezzel majdnem magával sodorta a lányt akkora lendülettel ugrott fel sietősen. A férfi a sarokban foglalt helyet, a lány nem messze ült tőle. Páran voltak még a kocsiban, de nem voltak sokan és nem is figyeltek fel a férfire. Aki pedig nem kis érdeklődéssel a lányt nézte hosszasan és Krisztint már már kezdte zavarba ejteni a nézésével. Arra gondolt hogy már beszól neki, mi a faszt nézi őt, nézzen másfelé. Mikor Krisztin rápillantott a férfire önkéntelenül bele nézett a szemébe...amiben óriási gyűlöletet volt mint valami örült vagy megtébolyult olyat látott a
lány. És az a hideg tekintet... szinte megfagyott a vér is a lányban...hirtelen borsózni kezdett a bőre és kirázta a hideg. Érezte ahogy kiizzad a tenyere és a homlokáról elindul egy izzadság csepp ami az arcán oldalt végig gurult és a kivágott blúzának a mélyedésében eltűnt. Alig várta a lány hogy leszállhasson a metróról. Mikor leszállt látta a szeme sarkából hogy a férfi is ott szállt le a szerelvényről és elindult abba az irányba amerre ő is megindult.
Nagyon berezelt a lány és kicsit meg gyorsította a lépéseit hogy csak ne lássa a férfit akitől még most is borsózott a bőre és izzadt is egyben. Egész végig míg ki nem ért a friss levegőre hallotta a háta mögött a férfi lépteit és hangos szuszogását ahogy fújtatott az a sietségtől. A metrótól nem messze volt a lakás és befordult hamar a kis utcába majd a házuk elé érve már elővette a kulcsot is és rohant fel a lépcsőn. Majd gyorsan vissza nézett a bejáratnál és meglátta a férfit aki az utca sarkán megállt és onnan bámult a lány után. Ezzel Krisztin becsapta maga mögött a bejárati ajtót és megnyomta a lift hívó gombját de az a 10. emeletről indult, így gyorsan felszaladt az emeletre még a liftet sem várta meg. A 2. emeleten laktak Ginával így hamar felért. Remegő kézzel nyitotta ki a zárat majd gyorsan besurrant és rázárta magára belülről az ajtót. Így már biztonságban tudva magát, ledobta a cipőjét és az ablakhoz ment, majd kicsit elhúzva a függönyt próbált kikandikálni a sarok felé. Nem látta a férfit , erre lenézett az utcára és azt hitte nyomban elájul, a férfi szembe nézett vele az utcáról. Krisztin gyorsan vissza rántotta a fejét és elhúzta a sötétítő függönyt, majd reszketve odament a szekrényhez és elő vette a whiskyt és az üvegből egy nagyot húzott a nagy ijedségre. Majd ruhásan leült a fotelba és felhívta Ginát aki nem vette fel. Biztosan a laborban van , gondolta magában Krisztin. Aztán kicsit próbált meg nyugodni és újra kinézett az ablakon , de a férfi eltűnt, már nem volt sehol. Kicsit megnyugodott ezzel és ledobálta magáról a ruhát majd be ment a fürdőbe. Tele engedte jó meleg vízzel a kádat és belefeküdt. A gondolatai nem hagyták nyugodni a lányt. Mit akart tőle ez a férfi és miért követte? Krisztinnek ismerős volt a férfi valahonnan , de nem tudta hova tenni. Próbálta kiverni ezt az egész történetet a fejéből. Kilépett a kádból és törölközés nélkül bújt bele a köntösébe majd bevonult a szobába és bekapcsolta a tévét. Keresett egy zene csatornát és lefeküdt az ágyra. Nem kívánt még enni sem úgy feldúlta ez az eset.. de vége … mondogatta magában … semmi pánik ...minden rendben .. elment már …
Aztán egyszer csak elnyomta az álom, viszont arról a szép srácról álmodott mindenféle butaságokat, meg a férfiről is épp eleget, így reggel izzadtan riadt fel. Felugrott gyorsan mert el kellett mennie a kávé előtt megfürdenie. Aztán megitta a kávét és felöltözött majd elindult dolgozni.
Krisztin félve lépett ki a házból, de a férfit nem látta sehol. Többször is vissza nézett nem e követi .. de nem látta így nyugodtan lépkedett már a metró állomás felé. Kihúzta magát és elővette újra a magabiztos pózát.
Nem sejtve hogy a férfi az éjjel a szemközti házban …..

FOLYT : köv. részben

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vajon miért ?

Élet? Éled?

Mint homokszemek...