Anya , a rózsák is néha ...



Anya , a rózsák is néha …


A történet egy Floridai államban lévő kisvárosban Orlandóban  kezdődik …
Egy fiatal párnak Mason-nek és Lily – nek születik egy fogyatékos kisfia Liam
Nagyon szépen éltek és a kisfiú is kezdett már jó lenni , nagyon sokat foglalkoztak vele ...

Ekkor már az ENSZ Biztonsági Tanács 678. határozata felszólította Irakot, hogy az általa megszállt szomszédos állam területéről - Kuvaitból - távozzon. Ellenkező esetben engedélyezi az Irak elleni, Kuvait felszabadítására irányuló hadműveleteket. Irak nem tett eleget a határozatnak, így agresszornak nyilvánították és a koalíciós erők részére az ENSZ 1991-ben engedélyezte a fegyveres beavatkozást.

Mason is kap behívót , hiába nevel fogyatékos gyereket , nem törödnek  vele , mert kevés a bevonuló fiatal , igy Mason-t elviszik a háborúba .
Ahonnan nem tér vissza élve , a hamvait haza szállítják az Orlandói Greenwood temetőbe .
Amikor Lily először kiviszi édesapjához Liam-ot a temetőbe , biztos volt benne hogy sok kérdésre kell majd válaszolnia , mert Liam ha fogyatékos is , de nagyon okos és értelmes kisfiú a maga módján .
Kézenfogva sétálnak ki a temetőbe , és mikor odaérnek Mason sírkővéhez a kisfiú mellé temeti a földbe a rózsát amit hozott az apjára , viszont a rózsa kicsit meg kókadt a kezében .

Csak nézi egy darabig Liam a rózsát . Aztán anyjához fordul .
- Anya ! Mondd a rózsák is néha meghalnak?- kérdezte Liam az anyját .
- Igen kicsi Liam , mindennek van lelke ! A fáknak , virágoknak , madaraknak , állatoknak , mindennek van lelke ! Ha pedig meghal az a valaki akkor a lelke felszáll Istenhez . - magyarázza  Lily a kisfiának .
- Ha ültetsz egy magot a földbe , isten újra ad neki egy kicsi lelket és élni fog , de az aki meghal egyszer ,  az csak a mi szívünkben él tovább!
- Anya ! És mondd apa is tovább él a szívünkben ? - kíváncsiskodott Liam .
- Igen kicsi Liam! Ha sokat gondolunk rá és csak a szépre gondolunk akkor Ő is tovább él bennünk !

Liam , kicsit gondolkodott és mondja az anyjának …
- Anya ! Emlékszel amikor apa hozta azt a nagy lufit , és elrepült , mit kergettük mire megfogtuk ! Ugye ? - És kicsi száját mosolyra húzta Liam ! Ekkor értette meg , hogy amikor kijönnek az apjához a temetőbe és ha szépre emlékeznek , olyan mintha még most is velük lenne .
- Ugye anya , a rózsa is tovább él majd bennünk , ha rá is emlékezünk ? - kérdi a kisfiú Lilyt .
- Igen Liam ! Pontosan , mert aminek lelke van az egyszer meghal testben , viszont addig élni fog a földön amíg emlékezik valaki rájuk , és a lelke viszont szabadon szárnyal , várakozva arra hogy újjászülessen valahol ...

Budapest . 2019 . július . 24 .
Saját szerzemény . Minden jog fenntartva .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vajon miért ?

Egy elkésett randevú

Azt hittem más lesz…